Tekniska regler Msrx#3 

TEKNISKA GRUNDREGLER MSRX klass 3 2019

Om du klickar på PDF länken ovan så kan du ladda ner vårt tekniska reglemente för MSRX#3

Msrx#3 Skapar Turbo Magi i form av mycket hästkrafter till låg kostnad och självklartföljer MSRX den rådande Turbo-trenden bland alla Världens biltillverkare. Detta dels för att skapa en bra ekonomi samt förhindra att det ”skenar iväg” så kommer turbostorleken att begränsas, då det ska vara enkelt och relativt billigt att få tag i en lämplig tävlingsbil med turbo, som ej tidigare varit godkänt i denna typ av klass. I dags läge är motorvolym med turbo och 2 ventilsteknik max 2,3 L, respektive motorvolym med 4 ventilsteknik är max 2 L.
Läs mer i tekniska reglementet ovan.

Lämpliga tävlingsbilar

Måste det vara turbo? Svar nej, du kan åka sugis upp till 3.0L oavsett hur många ventiler samt cylindrar. Kan jag åka med en folkrace bil? Svar Ja, som du även får turbokonvertera om motortypen funnits med turbo. Det går även bra att montera en eftermarknads ECU av valfritt fabrikat. I övrigt så finns det en hel uppsjö av bilar som sålt med turbo ifrån fabrik och har ett väldigt lågt pris på beg. marknaden som är mycket lämpliga utgångsobjekt att börja tävla med och eftersom dessa bilmodeller aldrig haft någon klasshörighet och är rätt så svala och billiga i inköp. Exempel på dessa bilmodeller är: Volvo S40 T4, Volvo 940 Turbo, Audi a3 Turbo, Saab 2.0L turbo mfl.

Bygga bil, vad är det som krävs?

Att komma igång med denna typ av tävlingsform samt få en klar tävlingsbil är väldigt enkelt då turbo ger hästkrafter kostnadseffektivt. På bilderna nedan så visar vi en Volvo 940 som har rensats på inredning samt fått en MSRX burbåge monterad. Vi inom Msrx hjälper gärna till vid frågor kring byggnation, och har även möjlighet att sälja dig/er en komplett godkänd MSRX bursats för egen montering. Problem eller känns det jobbigt att montera? MSRX kan hjälpa till och se till att buren blir monterad med vårt kontaktnät inom Sverige. Vi inom MSRX vill göra det så pass enkelt för att få ut folk på tävlingsbanan så vi söker flera montörer runt om i Sverige. Är du duktig på att montera burbågar, anmäl dig till oss genom att skicka ett mail till info@msrx.se. Vi kommer att lägga ut en karta samt kontaktpersoner på folk som är villiga att montera/bygga till andra.

Lämna en kommentar