Turbo Magi

Vad hände med MSRX !? Jo vi jobbade stenhårt under 2018 med att utveckla denna nya tävlingserie på fina tävlingsbanor och med ett framtidstänk om att det måste finnas en ny tävlingsserie som faktiskt följer biltillverkarnas trend med att turboladda bilars motorer. Hela tävlingskalendern var klar men med påtryckningar från högre ort, så backade banägare/klubbar ur. Framtiden skapade tydligen stora problem. 1 års förarbete och en hel säsong i papperskorgen.
Men vi tar nu nya tag och förstår att framtiden är tyngre än väntat. Så vill du också se eller köra Folkracebilar med turbo så har du hamnat rätt. Fördelarna är många och inte särsklit läskiga då Turbo skapar magi i form av mycket hästkrafter till låg kostnad och självklart
följer MSRX den rådande Turbo-trenden bland alla Världens biltillverkare.

För att skapa en bra ekonomi samt förhindra att det ”skenar iväg” så har vi satt en begränsning på 46mm på kompressor impeller (kan komma att minskas) och att turbo skall vara en turbo av standardmodell och glidlagrad. Det ska vara enkelt och relativt billigt att få tag i en lämplig tävlingsbil med turbo, och dessa bilmodeller har  ej tidigare varit godkända i denna typ av klass.
Motorvolym med turbo och 2 ventilsteknik max 2,3 L, respektive motorvolym med 4 ventilsteknik är max 2 L.
Så vi välkomnar Volvo 940 turbo, Volvo S40 T4, Saabar med 2.0L 16V turbo, Skoda Octavia RS,  Seat m fl.
Bilarna följer rådande säkerthet med burbågar, som kan ses i klasser som Folkrace, men högre säkerhet välkomnas.
Just nu byggs det bilar i egen regi. Känner du att du också vill åka turbo, häng med in framtiden. 2020 år säsong kommer att bestå av uppvisning av dessa framtidsmaskiner på bana, men vi kommer även försöka arrangera 1-2 tävlingar med befintligt reglemente. Anbud existerar ej i MSRX#3.

Lämna en kommentar